Nu startar vi upp teorikurser!

Behöver ni hjälp med teorin? Nu startar vi upp teorikurser där ni kan få hjälp med teorin. Kursen kostar 900 kr för 6 tillfällen. Vid intresse hör av er till oss på 0491-210 89!

FAQ - Vanliga frågor

Hej!

Va roligt att du är intresserad av att ta körkort! Här följer några frågor som kan uppstå inför körkortet, hittar du inte det du söker så är du varmt välkommen att kontakta oss på Ring Trafikkonsult så hjälper vi dig hela vägen till ditt körkort. 

 

Körkortstillstånd

Hur ansöker jag om körkortstillstånd?

Svar: Du ansöker om körkortstillstånd inom grupp I (AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort) direkt på Internet med e-tjänsten "Ansök om körkortstillstånd". Du kan också beställa hem blanketten "Ansökan körkortstillstånd med hälsodeklaration" via e-tjänsten "Beställ blankett". Du får även ett intyg för synprövning och ett inbetalningskort med OCR-nummer för ansökningsavgiften.

Hur gammal bör jag vara för att kunna söka körkortstillstånd?

Svar: Du bör vara äldre än 14 år.

Vad kostar ett körkortstillstånd?

Svar: Transportstyrelsen tar ut en avgift på 220 kronor för att pröva din ansökan om körkortstillstånd. Efter en återkallelse är avgiften 1670 kr. Du kan betala direkt, eller välja att få hem ett inbetalningskort när du ansöker via e-tjänst. 

Hur länge gäller ett körkortstillstånd?

Svar: Ett körkortstillstånd är giltigt i fem år. Giltighetstiden kan inte förlängas. Har körkortstillståndet gått ut och du fortfarande behöver det för att övningsköra eller avlägga prov måste du ansöka om ett nytt.

 

Förnyelse av körkort

Hur gör jag om jag tappat bort mitt körkort?

Svar: Du gör en förlustanmälan till Transportstyrelsen. Din anmälan kan du göra via e-tjänst, självservicetelefon eller till kundtjänst. Telefonnumret till kundtjänst och självservicetjänsterna är 0771-81 81 81. När du gör en förlustanmälan skickas en grundhandling (blankett för foto och namnteckning) och ett inbetalningskort, så du kan göra ett nytt körkort.

Öppettider

ÖPPETTIDER TEORI- & DATASAL

Måndag-fredag kl. 07.30-17.00

ÖPPETTIDER FÖR KÖRLEKTION  

Måndag-Torsdag 07.30-17.50
Fredag: 07.30-15.50

 KONTORSTID

 Kontoret är bemannat Måndag - Fredag: 11.30-13.00.

OM kontoret är obemannat när du kommer så vill vi jättegärna att du ringer 070-606 23 46 så hjälper vi dig.

 

AVBOKNING 

Tänk på att bokade tider måste vid återbud avanmälas senast              kl. 13.00 dagen innan annars debiteras lektionen.

Kontakta oss

Skicka gärna ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontoret: 0491-210 89 / 070-606 23 46

Följ oss!

 Instagram